HDR fotografia immobiliària

En aquest vídeo mostro com crear una fotografia HDR (alt rang dinàmic) a partir d’una sola fotografia amb format raw. Ho faig amb el revelador de raws capture one, aquest procés és molt útil en diversos sentits:

– En primer lloc, a l’hora de disparar la fotografia, en aquest cas amb una sola fotografia és suficient, si fes un HDR de la forma tradicional, necessitaria 3 fotografies, i a més a més obligatòriament haurien d’estar preses amb trípode.

– En segon lloc, l’edició, en la forma tradicional, hauria de revelar el raw, exportar, fer el cosit d’imatges amb un programa específic, i després acabar de fer ajustos amb el photoshop, o algun altre programa. En canvi amb aquest procés tot i que és més laboriós, anar pintant les àrees fosques o clares, un cop t’hi acostumes pot arribar a ser més rapid, ja que no s’ha de sortir del programa revelat de raws.

– En tercer lloc naturalitat, el resultat és molt més natural que qualsevol programa automatitzat, ja que és totalment personalitzable, i puc crear degradats en alguns punts, jugar amb l’opacitat de la mascara, etc…

– En quart lloc, flexibilitat en el procés (cosa que afavoreix als tres punts anteriors) al ser tot en el mateix programa, si estic creant la mascara i m’he oblidat d’editar un color, o falta o sobre llum general, ho puc fer a l’instant i es modificarà tot successivament, en un altre cas, hauria de desfer-ho tot, i tornar a començar.

– En cinquè lloc, i segurament el més important, la qualitat, recordeu que en tot moment estic treballant sobre un arxiu raw, que conté tota la informació possible de la fotografia, per tant es la màxima qualitat a la qual puc treballar.

A part, els punts anteriors ajuden a fer un treball de mes cruesa i qualitat. Hi ha ocasions en què no és possible fer aquest procés per exemple quan hi ha massa diferència de llum entre les altes llums i les ombres, però en aquests casos, fer un HDR tradicional, si busques un resultat natural i realista, tampoc funciona, he fet moltes proves amb vàries escenes, he provat més de 10 programes, i mai he trobat un resultat efectiu i natural com hem dona aquest procés. Ja sabeu que diuen, si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit.

Deja un comentario